Helt personligt

Tanker, som fylder for tiden.

Strategi for et nyt år

En god ven har indviet mig i sin forretningsstrategi for 2017, og jeg synes den gav en vældig klarhed, som jeg godt kan bruge i mit eget firma, ja, i mange sammenhænge. Så jeg vil arbejde for at få den samme slags form på mine planer.

Flow er hamrende vigtigt for mig og er derfor også det første trin i en arbejdsstrategi.

Måder at fremme flow:

  • Pomodorimetoden
  • Opmærksomhed på de fem rytmer
  • Opmærksomhed på de essentielle syv
  • Opmærksomhed på de fire kreative trin
  • Struktur på dagen
  • Struktur på ugen
  • Struktur på månederne
  • Struktur på året

Pomodorimetoden går ud på at arbejde i intervaller, fx 20 min ad gangen. Man lover sig selv at koncentrere sig om en opgave i kort tid. Det kan være igangsættende for fordybelse, og hvis ikke er man i det mindste kommet lidt videre. Man kan faktisk nå meget med 20 minutters koncentreret indsats.

De fem rytmer fra Gabrielle Roths danseterapeutiske teorier har givet mig fred med variationerne i min energi fra dag til dag. Kaos eller stille er mere udfordrende for mig at befinde mig i end staccato, flow eller lyrisk. Når jeg husker på de fem rytmer, kan jeg bedre tillade mig at være i en ikke-optimal sindstilstand, og når jeg husker på dem, har jeg også adgang til redskaberne til at påvirke til et skifte i energien.

De essentielle syv livsområder er kost, motion, økonomi, afslapning, vedvarende udvikling, orden og relationer. De kommer fra Gretchen Rubin.

Jeg har selv udviklet reglen om de fire kreative trin, research, udvikling, udveksling og restitution, som er indbyrdes afhængige. Når jeg går i stå, er det ofte fordi jeg forcerer et trin uden at have tilgodeset det forrige trin.

Struktur på dagen, ugen, måneden og året er jeg blevet indført en smule i gennem 2016, og jeg er klar til at bruge den aktivt.

Det kinesiske kropsur giver en forklaring på vekslende energi dagen igennem og giver mig en slags autoritativ tilladelse til at holde fri til bestemte tider og en tilskyndelse til at koncentrere mig på andre.

Dannie Druehylds forslag til en ugestruktur fra Heksens Håndbog virker fint for mig, så hvorfor ikke følge den. Mandag planlægges, tirsdag eksekveres hårdt, onsdag handler om ansøgninger og økonomi, fredag står i kærlighedens tegn, lørdag renses ud, afsluttes, søndag er totalt fri. Torsdag kan jeg ikke huske.

Månedernes cyklus handler selvfølgelig om at være opmærksom på min cyklus, men også på at bruge månekalenderen til at planlægge efter. Ritualer ved nymåne og fuldmåne kan være med til at forstærke personlige intentioner. Jeg har åbenbart brug for det.

På samme måde markerer overgangen ved årsskiftet en mulighed for at forstærke min intention for mit virke, sætte mål og lægge planer.

Leveret man 02 jan 2017 12:35:35 CET Mærkater:

Nytårsdag 2017

Søndag har overskriften "gør hvad du vil", og nytårsdag er den sidste dag i min juleferie.

Jeg har mange opgaver hængende over hovedet, og det har problemer med at acceptere. Ferien har været tilfredsstillende, men jeg bebrejder mig selv, at jeg igen bliver nødt til at løbe ekstra stærkt for at leve op til de aftaler, jeg har lavet. Min strategi er at tage en ting ad gangen og følge en struktur på dagligdagen, hvor jeg både arbejder, hviler og hengiver mig til andre aktiviteter end design (og planlægning af og kommunikation om design).

Jonas og jeg sov længe, og jeg har brugt dagen på trivielle opgaver i huset og lystlæsning. Jeg har klippet lidt i hækken og i de tusindvis af små aspetræer i plænen, og også været nede at hente cyklen på havnen. Den havde det fint, selv om den har stået der julen over. Der var kun lidt tang i forhjulet som tegn på stormen Urds hærgen over havneområdet.

Jonas råder mig til at fordybe mig med lyst. Det har fået skyen over mit hoved til at lette og givet mig optimismen tilbage. Det er jo ganske enkelt. Alligevel ved jeg, at det er noget, jeg skal minde mig selv om igen og igen.

Jeg elsker mit arbejde, og siger jo for det meste kun ja til det jeg gerne vil. Jeg accepterer i grunden, at jeg nogen gange mister overblikket. I dag har været en stille dag. Det var der jeg havde lysten og energien. Det er i orden, selv om jeg bruger meget krudt på at tænke at det ikke helt er i orden.

Jeg har meget energi hængt op på handlekraft.

Leveret søn 01 jan 2017 20:40:47 CET Mærkater:

A simple change

I had an epiphany today. I want to eat better. For the cause of better health. I want to help my body overcome the burden of making my food into nutrition. I want to overcome allergies and beginning arthritis. And I want more energy. I crave more energy. I crave balance. And it's time I do something seriously about it.

Eating better in my case means eating raw. I eat "the right things" already. The simple change I'm going to make is to eat a salad before every hot dish.

Just one simple change.

Leveret lør 09 maj 2015 17:22:45 CEST Mærkater:

Ude og hjemme

Ventebaner på Orø Havn.

Jeg har længe haft lyst til at arbejde mere sammen med andre. Det er ikke længere tilfredsstillende for mig at være hjemme og arbejde alene i det omfang som jeg altid har gjort. Jeg rejste ud i halvanden måned for at møde nye mennesker, blive inspireret, være mere i nuet, slippe vanerne og opleve tilværelsen på en anden måde. Erfaringerne var blandede.

Læs mere

Leveret ons 16 apr 2014 00:00:00 CEST Mærkater:

At mestre kaos

Jeg har altid gerne villet være fri til at bruge min tid som jeg ville. Spise når jeg var sulten, sove når jeg var træt og arbejde når jeg var inspireret. Gøre rent når jeg havde lyst. Holde fri når jeg havde lyst. Jeg ville være fri til at gøre som jeg havde lyst, og mine forsøg på at organisere og strukturere min dagligdag var dømt til at mislykkes.

Læs mere

Leveret tor 14 feb 2013 00:00:00 CET Mærkater:

Tidens gang

Mens dette år går på hæld og et nyt lokker forventningsfuldt forude, bruger jeg megen tid på at lægge min fortid bag mig og forberede min fremtid.

Jeg har som altid en række hængepartier og nye drømme og projekter for de kommende måneder. Ved årsskiftet plejer jeg at håbe at jeg i årets løb vil tage mig sammen til at realisere det nye. Sådan er det heldigvis ikke for mig i år. Jeg har langt om længe lært at der ikke kommer noget godt ud af at tage mig sammen.

Læs mere…

Leveret man 10 dec 2012 00:00:00 CET Mærkater:

Jeg har opdaget meningen med livet

Jeg tænker en del over hvad meningen i det hele taget er med at tegne. I forgårs havde jeg fx en samtale med en ven og tidligere studiekammerat fra Kunsthåndværkerskolen, som også underviser. Det viser sig at hun har nøjagtig de samme problemer med at vælge og hengive sig til egne kunstneriske projekter som jeg selv. "Hvad skal jeg med det?" var hendes kreativitetsdræbertanke.

Læs mere…

Leveret tor 04 okt 2012 00:00:00 CEST Mærkater:

Nu er vi her

Endelig! ENDELIG er huset afleveret. En kæmpe opgave har det været, og jeg havde ikke klaret det uden hjælp fra naboer og venner og især min mor har taget et kæmpe ryk med at male for os. Det er jeg meget taknemmelig for.

Siden uge 30 har vi haft besøg i flere omgange, og det lille tomandstelt har næppe været taget ned før det igen måtte være ly for overnattende gæster. Det har været hyggeligt og rart at tale med andre og givet en smag af ferie, som jeg har haft brug for som overgang til en ny hverdag. Vejret har været skønt og jeg har endda læst en roman.

Læs mere…

Leveret man 06 aug 2012 00:00:00 CEST Mærkater:

Hvornår bliver det hverdag igen?

Nu er det altså på tide at tage ordentligt hul på den nye ø-hverdag.

Det er sommer, og vi er næsten flyttet rigtigt ind i vores nye hjem for det kommende år, og faktisk også næsten ud af det gamle.

Vi spiller Tetris med kasser og ting, som skal finde deres nye pladser på stærkt begrænset plads, og sorterer stadig ud i dem efter ankomsten. Vi mangler at hænge nogle hylder, knager og lamper op, og der er stadig et par hjørner hvor der ikke er blevet vasket nikotin og tjære ned, men det skal nok komme, der sker noget hver dag, og større er hytten jo ikke. Her om sommeren er det heldigvis varmt nok til at døre og vinduer kan stå åbne døgnet rundt næsten uanset vejret.

Læs mere…

Leveret lør 14 jul 2012 00:00:00 CEST Mærkater:

Tings værdi

Efterhånden har jeg flyttet så mange gange at der er meget lidt at smide ud. Denne gang er det mest børnenes selvdøde legetøj der ryger, og de får selv lov at smide ud. Alligevel får jeg brug for at få ting opbevaret.

Læs mere…

Leveret søn 10 jun 2012 00:00:00 CEST Mærkater: