Nytårsdag 2017

Søndag har overskriften "gør hvad du vil", og nytårsdag er den sidste dag i min juleferie.

Jeg har mange opgaver hængende over hovedet, og det har problemer med at acceptere. Ferien har været tilfredsstillende, men jeg bebrejder mig selv, at jeg igen bliver nødt til at løbe ekstra stærkt for at leve op til de aftaler, jeg har lavet. Min strategi er at tage en ting ad gangen og følge en struktur på dagligdagen, hvor jeg både arbejder, hviler og hengiver mig til andre aktiviteter end design (og planlægning af og kommunikation om design).

Jonas og jeg sov længe, og jeg har brugt dagen på trivielle opgaver i huset og lystlæsning. Jeg har klippet lidt i hækken og i de tusindvis af små aspetræer i plænen, og også været nede at hente cyklen på havnen. Den havde det fint, selv om den har stået der julen over. Der var kun lidt tang i forhjulet som tegn på stormen Urds hærgen over havneområdet.

Jonas råder mig til at fordybe mig med lyst. Det har fået skyen over mit hoved til at lette og givet mig optimismen tilbage. Det er jo ganske enkelt. Alligevel ved jeg, at det er noget, jeg skal minde mig selv om igen og igen.

Jeg elsker mit arbejde, og siger jo for det meste kun ja til det jeg gerne vil. Jeg accepterer i grunden, at jeg nogen gange mister overblikket. I dag har været en stille dag. Det var der jeg havde lysten og energien. Det er i orden, selv om jeg bruger meget krudt på at tænke at det ikke helt er i orden.

Jeg har meget energi hængt op på handlekraft.