Strategi for et nyt år

En god ven har indviet mig i sin forretningsstrategi for 2017, og jeg synes den gav en vældig klarhed, som jeg godt kan bruge i mit eget firma, ja, i mange sammenhænge. Så jeg vil arbejde for at få den samme slags form på mine planer.

Flow er hamrende vigtigt for mig og er derfor også det første trin i en arbejdsstrategi.

Måder at fremme flow:

  • Pomodorimetoden
  • Opmærksomhed på de fem rytmer
  • Opmærksomhed på de essentielle syv
  • Opmærksomhed på de fire kreative trin
  • Struktur på dagen
  • Struktur på ugen
  • Struktur på månederne
  • Struktur på året

Pomodorimetoden går ud på at arbejde i intervaller, fx 20 min ad gangen. Man lover sig selv at koncentrere sig om en opgave i kort tid. Det kan være igangsættende for fordybelse, og hvis ikke er man i det mindste kommet lidt videre. Man kan faktisk nå meget med 20 minutters koncentreret indsats.

De fem rytmer fra Gabrielle Roths danseterapeutiske teorier har givet mig fred med variationerne i min energi fra dag til dag. Kaos eller stille er mere udfordrende for mig at befinde mig i end staccato, flow eller lyrisk. Når jeg husker på de fem rytmer, kan jeg bedre tillade mig at være i en ikke-optimal sindstilstand, og når jeg husker på dem, har jeg også adgang til redskaberne til at påvirke til et skifte i energien.

De essentielle syv livsområder er kost, motion, økonomi, afslapning, vedvarende udvikling, orden og relationer. De kommer fra Gretchen Rubin.

Jeg har selv udviklet reglen om de fire kreative trin, research, udvikling, udveksling og restitution, som er indbyrdes afhængige. Når jeg går i stå, er det ofte fordi jeg forcerer et trin uden at have tilgodeset det forrige trin.

Struktur på dagen, ugen, måneden og året er jeg blevet indført en smule i gennem 2016, og jeg er klar til at bruge den aktivt.

Det kinesiske kropsur giver en forklaring på vekslende energi dagen igennem og giver mig en slags autoritativ tilladelse til at holde fri til bestemte tider og en tilskyndelse til at koncentrere mig på andre.

Dannie Druehylds forslag til en ugestruktur fra Heksens Håndbog virker fint for mig, så hvorfor ikke følge den. Mandag planlægges, tirsdag eksekveres hårdt, onsdag handler om ansøgninger og økonomi, fredag står i kærlighedens tegn, lørdag renses ud, afsluttes, søndag er totalt fri. Torsdag kan jeg ikke huske.

Månedernes cyklus handler selvfølgelig om at være opmærksom på min cyklus, men også på at bruge månekalenderen til at planlægge efter. Ritualer ved nymåne og fuldmåne kan være med til at forstærke personlige intentioner. Jeg har åbenbart brug for det.

På samme måde markerer overgangen ved årsskiftet en mulighed for at forstærke min intention for mit virke, sætte mål og lægge planer.