Hvornår bliver det hverdag igen?

Nu er det altså på tide at tage ordentligt hul på den nye ø-hverdag.

Det er sommer, og vi er næsten flyttet rigtigt ind i vores nye hjem for det kommende år, og faktisk også næsten ud af det gamle.

Vi spiller Tetris med kasser og ting, som skal finde deres nye pladser på stærkt begrænset plads, og sorterer stadig ud i dem efter ankomsten. Vi mangler at hænge nogle hylder, knager og lamper op, og der er stadig et par hjørner hvor der ikke er blevet vasket nikotin og tjære ned, men det skal nok komme, der sker noget hver dag, og større er hytten jo ikke. Her om sommeren er det heldigvis varmt nok til at døre og vinduer kan stå åbne døgnet rundt næsten uanset vejret.

Hver anden dag går turen til fastlandet for at tømme loftet for en tilsyneladende uendelighed af kasser med gammelt legetøj, bøger og tegninger, sortere, smide ud og pakke ned, afrense og male vinduer og gøre klar til at male vægge. Men også for at drikke kaffe med naboerne, plukke jordbær og gå på biblioteket.

Jeg havde lovet mig selv at begynde mit nye arbejdsliv allerede for 14 dage siden, men hvis det er indledende øvelser jeg laver, så må jeg erkende at jeg foreløbeig sidder fast i dem. Jo, jeg læser da mails igen, og jeg har også svaret på et par stykker. Jonas og jeg har også haft flere længerevarende arbejdsrelaterede samtaler, men ærligt talt er jeg ikke så engageret.

Måske er det ikke så mærkeligt! Jeg er vældigt optaget af opgaven med at designe mine nye omgivelser, så de bliver så komfortable, praktiske og stimulerende som muligt. Vi er tre aktive mennesker med masser af ting, som skal leve og arbejde sammen og alligevel have lidt albuerum hver for sig. Jonas og jeg bruger mest det store opholdsrum, hvor vi også sover, Alvilda har mest sit værelse, som desværre også er et gennemgangsrum. Hun og jeg har også begge to køkkenet - og Londonsofaen derude - stort set for os selv. Jonas har indtaget en stor del af skuret med sine servere og reservedele. Jeg opholder mig også en del udenfor, hvad enten det nu er for at læse eller skrive over et par store krus kaffe eller for at ordne et eller andet haverelateret.

Endnu er hverdagen fyldt med gøremål som at vaske vægflader, lofter og vinduer, gennemgå og lægge ting på plads, skrue ting i væggene og afgøre hvilke beholdere der er bedst til hver eneste kategori, såsom champagneglas eller tørklæder, for nu at tage et par af de mindre essentielle og derfor svære valg. Hvor mange tørklæder har jeg brug for? Har jeg overhovedet brug for nogen? Hvor tit bruger jeg tørklæde? Har jeg dem for at bruge dem eller blot fordi de bringer mig glæde med deres skønhed? Hvad med champagneglassene, hvor mange af dem skal vi have? Hvorfor ikke bare nøjes med dem som er ens? Hvor mange forventer vi at bruge? Og hvor tit? Jeg kan fint leve med 6 champagneglas til daglig og et besøg i genbrugsen, hvis vi får mange gæster en dag.

Tanker som dem optager mig en stor del af tiden. Det må imidlertid være muligt at lukke en smule af for dem et stykke tid ad gangen, måske ved at opholde mig et sted hvor tingene er som jeg ønsker de skal være, udenfor, i bilen eller ved bordet i køkkenet. Eller ved at sige til mig selv at jeg tager mig af dem senere, simpelthen på samme måde som når man begynder at meditere.