Tidens gang

Ingefærkager Mens dette år går på hæld og et nyt lokker forventningsfuldt forude, bruger jeg megen tid på at lægge min fortid bag mig og forberede min fremtid.

Jeg har som altid en række hængepartier og nye drømme og projekter for de kommende måneder. Ved årsskiftet plejer jeg at håbe at jeg i årets løb vil tage mig sammen til at realisere det nye. Sådan er det heldigvis ikke for mig i år. Jeg har langt om længe lært at der ikke kommer noget godt ud af at tage mig sammen.

Jeg rydder op og sorterer ud i projekterne og forventningerne. Udsætter bevidst nogen af dem til "senere". Skaber arbejdsro for vidtløftige projektplaner og skitser til projekter, realistiske som urealistiske, som ikke er kommet videre længe. Slutter fred med både virkelighedens rod og de indre dæmoner - eller sætter dem i det mindste på plads og giver dem de rette, små proportioner.

I år husker jeg på og glæder mig over det som er gået godt i årets løb. Jeg kan fx nævne tre ting:

  • Jeg har lært et lille hold gæve kursister at tegne i forårets løb og fået endnu mere lyst til at finde muligheder for at undervise igen.
  • Alle mine ting på nær familiens fotografier er blevet sorteret op i fprbindelse med vores flytning, og rigtig meget dødvægt skilt fra. Det er jo lidt en kliché, men det føles faktisk "lettere".
  • I efteråret fandt jeg "meningen med livet", og det har beåndet mit liv med ny inspiration.

Mine kloge og smukke børn er på vej ud i deres egne liv med syvmilestøvler på, og jeg bor med min kæreste her på vores lysegrønne ø. Det er på mange måder rigtig godt, trygt og roligt. Et afsnit er ved sin ende, og et nyt er ved at begynde.

Det er kraftfuldt og motiverende at visualisere eller forestille mig hvordan det vil være at fuldføre mine planer i løbet af det næste halve års tid. Udvikle mit website fra portfolio til en mulig inspirationkilde for designstuderende og iværksættere. Rejse i Indien med kamera, kæreste og tegneblok/-blog. Møde øens øvrige kunstnere. Give bilen til min søn, så han kan øve sig, og vænne mig til ikke længere at have bil. Tegne og skrive om tegning. Dyrke yoga og meget, meget mere.