Ventebaner på Orø Havn.

Jeg har længe haft lyst til at arbejde mere sammen med andre. Det er ikke længere tilfredsstillende for mig at være hjemme og arbejde alene i det omfang som jeg altid har gjort. Jeg rejste ud i halvanden måned for at møde nye mennesker, blive inspireret, være mere i nuet, slippe vanerne og opleve tilværelsen på en anden måde. Erfaringerne var blandede.

Selve omdrejningspunktet for rejsen, at holde et oplæg til en konference, var overvældende og fyldte meget. Vi rejste meget rundt på hele turen og mødte mange forskellige mennesker, og jeg blev stresset af det. Min kærestes opbakning og hans urokkelige tillid til mine solsider var en stor støtte, men jeg har brug for at blive bedre til at slappe af i fremmede omgivelser.

Meditere, gå, høre musik, lave åndedrætsøvelser, læse, slentre rundt på egen hånd, sove, skrive, fotografere, tegne, shoppe… mulighederne er mange og ikke særligt indviklede. Det er en spændende opgave at finde frem til en balance som fungerer godt.

Hjemme igen kan jeg sagtens finde ud af at slappe af og har hurtigt genfundet jordforbindelsen, roen og koncentrationen. Rejsepulsen og alt det, vi har gennemlevet undervejs, er nu på en afstand, hvor inspirationen kan bruges til at gribe dagligdagen og mine arbejdsmetoder an på en ny måde.

Før rejsen havde jeg i længere tid været i en proces, hvor jeg bevidst indarbejdede nye og bedre vaner på områderne motion, kost og arbejde. Under rejsen slap jeg den bevidste selvledelse og erfarede fx at motion åbenlyst ikke er blevet en uundværlig del af min hverdag endnu. Jeg opgav at skaffe en nogenlunde sund kost med grønsager og protein nok. Når der var mulighed for at arbejde, kastede vi os over de ophobede opgaver med deadlines og mails. Når der ikke var det, snakkede vi sammen - eller med andre - om vores visioner og diskuterede detaljer ved hinandens og vores fælles projekter, meget mere end vi plejer. Vi er også kommet i gang med nogle projekter, hvor vi arbejder sammen med andre.

Det har altså været frugtbart lejlighedsvist at være væk fra computerne og at arbejde uden todoliste, så det vil jeg fortsætte med. Jeg glæder mig enormt over selv at bestemme hvad vi skal spise og over at få mere regelmæssig motion.

I forhold til at være socialt udfarende har jeg noget at arbejde med. Jeg er socialt aktiv i en fast ramme, fx snakker jeg gerne meget når jeg er på kurser, men i pauser holder jeg mig for det meste tilbage fra at tage initiativ til samtale med andre, som jeg opfatter som mere interessante end jeg selv, og når jeg er sammen med min udadvendte kæreste tager jeg automatisk rollen som hans sufflør eller den der forklarer hvad han mener, når han bliver for teknisk. Een i toget bemærkede at vi supplerer hinanden godt, men jeg vil godt vise den samme selvstændige tænkning som jeg synes kendetegner mig når jeg taler med mine venner eller blogger.

Allerede i morgen får vi besøg af en russisk skriftedesigner, vi mødte i Leipzig, og til sommer kommer vores nye venner fra Portugal måske på arbejdsbesøg. Jeg glæser mig og ser allerede frem til næste rejse.