Jeg prøver at forbedre min arbejdskoncentration, mit fokus, min produktivitet og effektivitet. Det har jeg sådan set gjort i mange år. Jeg har påbegyndt mange tiltag til at hjælpe mig med at fastholde min opmærksomhed på det som skulle gøres, og undgå udskydelser og distraktioner. Men jeg er altså ikke tilfreds med mit niveau endnu.

I de sidste tre uger har jeg stillet mig selv den udfordring at arbejde i intervaller à 20 minutter ad gangen, holde pause og så fortsætte med samme opgave eller en anden fra en liste over gøremål.

Jeg kan ikke sige at det er gået som håbet. Det virker perfekt når jeg er konsekvent, men der har været nogle uregelmæssige dage, hvor jeg af praktiske årsager er kommet skævt ind på mine arbejdsdage, har været nødt til at fokusere på en enkelt opgave eller har arbejdet sammen med Jonas. Det har været nok til at vælte mig af pinden, og jeg har ikke formået at rette op igen den dag, og i nogle tilfælde har det så startet flere dages tilbagefald til mit sædvanlige mønster med udskydelser, arbejde på det mindst vigtige og få pauser.

Men det betyder ikke at jeg giver op! Som nævnt fungerer det rigtig godt for mig, når jeg ellers følger min egen hensigt. Jeg føler mig skarpere og når mere end jeg ellers gør.

Heldigvis har jeg netop fået mig en Android-telefon, og en række hjælpe-apps står nu til min rådighed. Foruden kalender har jeg både task list reminder, time tracker og en behagelig mindfulness-timer, som kan hjælpe mig i mit time- og selfmanagement-projekt. Min udfordring i den næste 3-ugersperiode er derfor at anvende metoden og holde styr på mit tidsforbrug i tilgift, ved hjælp af disse apps.

Det kan da ikke gå galt.