Udfordringen #5

Flod

Der er nu mindre end en uge til jeg har fernisering med udstillingen "2 fædre 2 døtre" sammen med min far, Niels Reiter, og Camilla Laub og hendes far, Ole Henrik Laub. Det foregår fredag den 2. august kl 14-16 i Hadsund Kulturcenter, Kierkegade 2-4 i Hadsund

Processen er gået glat. Jeg har haft en god mavefornemmelse hele vejen igennem. Jeg har haft en plan for mit arbejde, har været flittig og overgivet mig til processen, og har haft ro i maven hele vejen, selv om enkelte af billederne har voldt mig nogle problemer. Hver dag har jeg praktiseret tillid, tænkt at jeg ville få nogle indskydelser, som ville løse det.

Nu står jeg med ni billeder foruden de seks jeg havde i forvejen. Jeg er helt ærligt usikker på om jeg kan kalde dem færdige eller ej. Der kommer helt sikkert ikke noget godt ud af at male mere på dem lige nu, men om jeg skal sove en eller to nætter på det eller måske endda tage malegrejet med til Jylland, står stadig hen i det uvisse.

Sagen er at billederne ganske vist alle sammen er malet med æggetempera, men de er blevet til med forskellige maleteknikker og med forskellige temaer, og tilsammen udgør de ikke nogen afrundet helhed. Men der er noget friskt over den umiddelbart sammensatte bolsjepose.

Her er et par billedeksempler mere.

Striber Stille lysning

Jeg er optaget af Gabrielle Roths 5-rytmer flydende, staccato, kaos, lyrisk og stille, og det afspejler sig især i de nyeste malerier. Nogen af malerierne er ret gode illustrationer af princippet, selv om jeg ikke synes det er det ypperste jeg vil kunne frembringe. Men da jeg meget gerne vil vise hvad jeg interesserer mig for kunstnerisk i kontrast til mine medudstilleres interesser, synes jeg de holder 100%.