Hvis du synes dine tegninger stinker, så bare fortsæt. Det er bare fordi du er kommet længere inde i hovedet end dit praktiske erfaringsniveau kan bære. Du kan godt have forståelsen for hvordan skraveringer kan skabe form, men kunsten at gøre det skal der øvelse til at mestre.

Gør det til en vane at tegne hver dag. Tegn dit problem, tegn din løsning, tegn din mor og din kæreste og tegn dit kæledyr. Tegn din morgenmad eller dit værelse, tegn dine drømme, både dem du drømmer om natten, eller dem du har i dit vågne liv. Som med alt er det en overskridelse at komme ind i vanen, men når det først kører, giver det meget igen.

Gør det let at sætte dig til at tegne. Hav skitseblokke i forskellige størrelser og til forskellige formål og hav altid en med dig eller liggende fremme. Det samme gælder selvfølgelig dit tegneudstyr. Det nytter ikke at have det liggende i en skuffe, hvis det ikke er nemt at komme til det. Så får du det bare aldrig gjort. Så hav også tegneblyanterne stående på dit bord.

Det er jo ikke fordi det skal være en pligt at tegne, men hvis du gerne vil bruge tegning i dit voksenliv, er det en rigtig god idé at indlære nogle støttende vaner omkring det, ligesom med alt andet.