Hvad er succes

Jeg øver mig på at se mine succeser, tage dem for hvad de er i stedet for at negligere dem, nedtone dem, tænke nedsættende tanker om dem eller gør dem mindre. Det betyder meget for min selvtillid at have succes.

Så hvordan har jeg succes? Jeg har gennem årene kultiveret mit arbejde, og er blevet mere fokuseret og kontant. Jeg har det sidste år stået over for større udfordringer end tidligere og har i højere grad realiseret mine egne idéer, og har selv taget føringen. Det har betydet en kvalitetsstigning som er meget tilfredsstillende for mig selv og til gavn for mine kunder.

Jeg fik i denne uge et stort gennembrud med en kunde, som nu indser rækkevidden af den identitetsskabende faktor for en række ikoner, jeg har arbejdet med længe. Jeg er glad og stolt, og fast besluttet på at nå hurtigere frem til dette punkt med andre igangværende og kommende opgaver.

Min forståelse af succes er fremgang. Ikke i økonomisk forstand, eller i henseende af anerkendelse af resultatet, men målt efter om jeg er tilfreds med indsatsen, med den kreative løsning, med udførelsen, målt i relation til tidsfaktoren, og med om resultatet står mål med mine høje forventninger, og om de bidrager med noget.

Følelsesmæssigt betyder det også noget om mine kunder er tilfredse, og om mine forældre og mine børn synes det er godt, og det ville være rigtig tilfredsstillende med gode anmeldelser, offentlige hædersbevisninger og den slags. God betaling hjælper naturligvis også. Anerkendende bemærkninger er værd at samle på. Men er jeg ikke selv tilfreds, er rosen tom og ligegyldig. Bevidstheden om at jeg har gjort mit bedste og rykket er det vigtigste for min følelse af succes.

Flere gange i min løbebane har jeg oplevet store skuffelser, hvor jeg selv var tilfreds, og min indsats blev underkendt. Derfor må jeg dagligt arbejde med at turde sætte mig selv på spil i mit arbejde, og øve utilknyttethed til mine projekter - de må ikke være personlige forlængelser af mig, arbejdet skal lønne sig på flere måder end blot og bar anerkendelse af resultatet. Jeg må sande min gamle lærer Ken Dennings ord om at vi 'ikke er her for at lave julegaver'.