En spansk gårdhave

Planter i Hectors have

Hector og Annas hus i Gilet i Valencia er meget anderledes end noget sted jeg har boet før. De fleste flader er beklædt med klinker, fliser eller cement, og haven består af kummer og potter med succulenter og kaktus.

Det er præcis sådanne billeder som jeg aldrig gider se, når andre har taget dem. Det er svært at fotografere planter. Nogen gange kan billederne sættes sammen, så de bliver interessante. Jeg synes ikke det er lykkedes mig så godt, men billederne formidler alligevel en fin stemning.

Egentlig er jeg ikke særlig vild med kaktus og succulenter. Men de passer godt til stedet. Jeg kan rigtig godt lide at der er et citrontræ i haven, som bærer et par håndfulde citroner her i marts. Dalen er fuld af appelsintræer, - det er næsten ren monokultur. Men her er også nåletræer og palmer. Vi mangler lige kamelen, så er vi i Kardemommeby.

På et par af billederne ses den tørre, men fine udsigt med en pæn dybdeskarphed. Dalen forstærker lydene, og man kan høre musik fra anlæg i nabobyen, men mest af alt forstærkes trafikstøjen fra hele området, så selv om her er roligt, nærmest dødt, i kvarteret, er her aldrig stille.

Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet Planter ved huset i Gilet