Bøger

Bøger, jeg elsker bøger.

Siden barndommen har jeg elsket at læse, og det var som bogopsætter på den lokale biblioteksfilial, at jeg som stor skolepige opdagede, at en interessant forside er ret afgørende for, om jeg umiddelbart har lyst til at læse en bog, og slår en stemning an, som følger læsningen bogen ud.

Som designstuderende var mit allermest udviklende arbejde med bøger. Jeg var forarget over Torben Skovs pragmatiske, men efter min mening overfladiske vurdering af, at man fint kan lave et omslag uden at have læst bogen. I mit inderste synes jeg stadig det er forkasteligt, og jeg græmmes over at det at skabe bøger er så dårligt betalt, at det er et nødvendigt vilkår at skulle lave omslag uden tilbundsgående viden om indholdet, ja endda også uden grafisk sammenhæng med opsætningen.

Det er svært at få 'rigtige' bogopgaver, og forklaringen har jeg for nylig fået af en redaktør: Enkeltmandsfirmaer giver for mange problemer og skønnes ikke at kunne nå større opgaver til aftalt tid.

Som pioner med fri software ser det derfor umiddelbart ud til at ligge et stykke ude i fremtiden med bogarbejde i større stil. Jeg arbejder på at få et trykkeri til at udtale sig positivt om kvaliteten af mit arbejde, og det kan være, at jeg må se om jeg kan finde en partner, der vil lave firma med mig - så jeg ikke længere er alene på papiret!

I mellemtiden skraber jeg alle de opgaver med tilrettelæggelse og omslag til mig som jeg kan. Og nyder dem!