Aktuelle opgaver i februar

Jeg arbejder for tiden med en årsberetning, en serie undervisningsmaterialer, et hoved til et nyhedsbrev, små kort med tankevækkende sentenser på, billeder i en webshop og illustrationer af tekniske anlæg. Det er en broget håndfuld opgaver, hver især interessante på deres egen måde.

Arbejdet med årsberetningen handler især om at finde de fotografier der bedst illustrerer artiklerne og kommunikerer årets aktiviteter klart ud.

Undervisningmaterialerne venter på korrektur og grafisk opstramning. Der er lidt som ikke fungerer helt som det skal, og jeg har brug for at printe ud og se på detaljerne som de fremstår på papir frem for skærm.

Nyhedsbrevet går ud på at sikre kontinuiteten i en grafisk profil på en spændende måde, måske endda åbne kundens øjne for de mange grafiske muligheder frem for begrænsningerne.

Kortene med sentenser er en con amore opgave. Det er en leg med bogstaver og ikoner, som skal sættes levende og spændstigt op. Det er faktisk en formøvelse.

Webshopbillederne er igen en kommunikationsopgave. Her skal der komponeres nogle små rubrikannoncer beregnet på at tiltrække blikket og friste slutkunden til nye køb eller eventyr i det univers vi opererer i. Lækkerbidder, komprimerede billedbudskaber.

De tekniske anlæg har jeg valgt at illustrere i en skæv og skødesløs stil med kraftige farver, som passer til kundens stil. Slutfasen af opgaven handler om at justere størrelserne, så tegningerne kan bruges sammen, selv om anlæggene har forskellig størrelse.